Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМІТЕТ ПРОФСПІЛКИ

ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ІХ пленум обласного комітету Профспілки

працівників освіти і науки України

П О С Т А Н О В А

 

17 квітня 2014 р.                                                                                 № Пл.ІХ -1

 

Про стан виконання Угоди між головним управлінням

освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації

та Дніпропетровським обкомом Профспілки працівників

освіти і наукиУкраїни на 2011-2015роки за 2013 рік

 

Заслухавши і обговоривши інформації начальника департаменту освіти і науки облдержадміністрації та голови обкому Профспілки працівників освіти і науки України про стан виконання Угоди між головним управлінням освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації та Дніпропетровським обкомом Профспілки працівників освіти і науки України на 2011-2015 роки, учасники пленуму наголошують на необхідності подальшого розвитку соціального партнерства як з управлінням, так і з іншими владними структурами.

Пленум відзначає, що захисні положення Угоди стали основою для укладення угод і колдоговорів на місцях, сприяли вирішенню питань, пов'язаних з трудовими договорами, оплатою праці, регулюванням робочого часу та часу відпочинку, визначенням додаткових соціальних пільг і гарантій.

В системі освіти області за даними останньої звітності діяло 1614 колективних договорів, договірним процесом в області нині охоплено понад 72 тисяч працівників, що складає 99,8 відсотків від їх облікової чисельності.

На користь соціального діалогу свідчать позитивні здобутки, досягнуті в ході реалізації положень Угоди. Здійснювалось стабільне функціонування галузі. Забезпечено певне зростання заробітної плати працівників та поліпшення стипендіального забезпечення студентів.

Наближено до прожиткового мінімуму розмір стипендії. Підвищенню рівня соціальної захищеності працівників сприяла реалізація передбачених угодою заходів щодо повної оплати праці за час вимушеного простою, надання додаткових відпусток, виплати допомоги на оздоровлення при наданні щорічних відпусток всім категоріям працівників, стимулювання творчої праці, додаткових гарантій при звільненні тощо. Забезпечуються додаткові пільги і гарантії для профспілкових активістів.

Водночас забезпечити виконання ряду положень угоди не вдалося.

Недостатній рівень фінансування навчальних закладів зумовлює труднощі з реалізацією низки положень Угоди на місцях. Брак коштів унеможливлює атестацію робочих місць. Порушуються житлово-побутові гарантії сільським педагогам.

Невідповідність положень колективних договорів та територіальних угод зобов'язанням Галузевої угоди суттєво знижує ефективність договірного процесу.

Пленум обкому Профспілки працівників освіти і науки України постановляє:

 

1. Взяти до відома доповіді департаменту освіти і науки облдержадміністрації та обкому Профспілки про стан виконання положень Угоди між головним управлінням освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації та Дніпропетровським обкомом Профспілки працівників освіти і науки України на 2011-2015 роки за 2013рік.

2. Організаційним ланкам Профспілки :

2.1. Вжити заходів для підвищення ефективності соціального партнерства в закладах освіти та взяти до уваги, що формування структури та змісту угод і колективних договорів провадиться на основі законодавства, норм Галузевої угоди.

2.2 Забезпечити вилучення з текстів чинних угод положень, що погіршують становище працівників порівняно з чинним законодавством, включаючи Галузеву угоду.

2.3 Вживати заходів для безумовного забезпечення передбачених державою гарантій відповідно з вимогами положень Закону України «Про освіту».

2.4. Висловити категоричне заперечення порушенню ст.22 Конституції України внаслідок впровадження постанов Кабінету Міністрів України № 65 від 01.03.2014 р., № 88 від 25.03.2014 р., № 89 від 25.04.2014 р.

2.5. Текст доповіді голови обкому Профспілки Г.В.Бєлікової на спільному засіданні колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації і пленуму обкому Профспілки довести до всіх профспілкових організацій та розмістити на сайті Дніпропетровської обласної організації Профспілки.

3. Контроль за виконанням постанови покласти на президію обкому Профспілки освіти і науки України.

 

Голова обкому Профспілки               Г.В.Бєлікова