Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

300_11__3727Традиційно засідання Асоціації голів профспілкових організацій закладів вищої освіти при Дніпропетровській обласній організації Профспілки працівників освіти і науки України відбуваються у робочій і конструктивній атмосфері. Не стало винятком і засідання, яке відбулося 02 листопада цього року на базі Дніпропетровського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України.

Перед початком роботи учасників наради привітав Віталій ДУБІЛЬ, голова Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок. Віталій Петрович у своїй промові акцентував увагу на викликах сьогодення перед нашою державою та внеску профспілок в обороноздатність України, розвиток волонтерської справи, підтримку Збройних Сил України.

Голова Дніпропетровської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Сергій КОЗОРОГ проінформував колег про роботу обкому з підтримки постраждалих членів Профспілки з районів Дніпропетровської області, які окупанти щоденно піддають масованим обстрілам. Зокрема, обком підтримує постраждалих членів Профспілки через виплату матеріальної допомоги, залучення широкої допомоги від міжнародних партнерів.

На порядку денному Асоціації були актуальні питання – про проблеми профспілкового членства в умовах організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання та можливі шляхи їх вирішення, а також участь профспілкових організацій у підготовці закладів вищої освіти до осінньо-зимового періоду.

Присутні учасники засідання обмінялися думками і власним досвідом із ведення профспілкової роботи щодо підвищення рівня членства працівників і здобувачів у Профспілці. Без сумніву, визначальним у цьому плані є мотивація вступу до Профспілки. І тут головну роль відіграє індикатор захисту соціально-економічних і трудових прав членів Профспілки та активність самої профспілкової організації. В умовах сьогодення профспілкові організації повинні стати своєрідною платформою, посередником між роботодавцем і працівником із вирішення низки питань. Профспілкові організації повинні створити умови, за яких кожен член Профспілки знайде свою нішу в їх багатовекторній діяльності.

Під час розгляду першого питання голова Асоціації Євгеній СНІДА (голова Об’єднаної профспілкової організації працівників освіти і науки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара) наголосив на важливості запровадження у роботі інструментів зі створення сприятливого середовища для комунікації із членами Профспілки. У цьому контексті Євгеній Олегович презентував сайт своєї профспілкової організації із широким функціоналом. Так, через вебсайт кожен член Профспілки може створити власний кабінет та в онлайн-режимі подавати заяви на отримання профспілкових виплат (матеріальна допомога, заохочення), отримання путівок, реєстрацію на щеплення тощо. Такі сучасні підходи до організації роботи допомагають підтримувати комунікацію із членами Профспілки в умовах організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання та оперативно вирішувати питання.

Розглядаючи друге питання, учасники засідання домовилися тісно співпрацювати з керівництвом своїх закладів вищої освіти та активно брати участь у заходах із підготовки до осінньо-зимового періоду. Зокрема, у цьому контексті важливо теж налагодити правильну комунікацію з колективами, забезпечити широку інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Також члени Асоціації обговорили проєкт Закону України «Про працю» та пропозиції до нього від профспілок.

 

 

01211_IMG_3729

02211IMG_3728

03211_IMG_3730

04211IMG_3727