Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

soc_1Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні звернувся листом до Президента України В. Зеленського з проханням скористатися правом вето щодо прийнятого 21.09.2022 року Верховною Радою України Закону України № 2620-IX «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (реєстр. № 3663 від 15.06.2020).

Профспілки зауважують, що розгляд цього законопроекту відбулося із порушеннями вимог Конституції України та статті 116 Регламенту Верховної Ради України, зокрема, текст законопроєкту доповнено положеннями, які не були предметом розгляду в першому читанні.

За прийнятим Законом № 2620-IX багато послуг і виплат буде скасовано:

  • право працівника на лікування та реабілітацію у санаторно-курортних закладах після перенесення захворювань і травм;
  • надання допомоги, яку працівники отримують під час перебування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм;
  • обов’язок оплачувати вартість придбаних інструментів, протезів, інших пристосувань та відшкодовувати потерпілому інші необхідні витрати, пов’язані з його професійною підготовкою (фінансування таких заходів перекладається на державний бюджет в разі затвердження програм фінансування);
  • обов’язок фінансувати витрати на медичну та соціальну допомогу, у тому числі на додаткове харчування, придбання ліків, спеціальний догляд, побутове обслуговування, протезування, реабілітацію у сфері охорони здоров’я, санаторно-курортне лікування, придбання спеціальних засобів пересування тощо.

Працівників, які отримали інвалідність внаслідок нещасного випадку на виробництві, позбавляють:

  • можливості отримати безоплатно путівку на санаторно-курортне лікування або самостійно придбати її з подальшим компенсуванням її вартості. Замість цього, залишається лише компенсація витрат на проїзд до/від місця лікування;
  • права на додаткову оплачувану відпустку на період санаторно-курортного лікування;
  • права на безоплатне чи пільгове отримання автомобіля або компенсацію його вартості у разі самостійного придбання.

 

Завантажити лист СПО 503-spopdf.pdf [232.73 Kb][46]

 

 

Юридичний відділ ЦК Профспілки