Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

87a6f840-d98ff6fdec53fa413937c18f719b2b5eПереважна більшість учителів, які наразі перебувають за кордоном, планують повернутися в Україну. Про це повідомили у Державній службі якості освіти, посилаючись на результати опитування педагогічних працівників, які вимушено перебувають за кордоном.

Зокрема, 87% вчителів зазначили, що планують повернутися в Україну.

Також дослідження показало, що 14% учителів хочуть повернутися до початку навчального року, якщо буде відновлене очне навчання в школі, де вони працюють.

Серед інших передумов повернення найчастіше виокремлені: закінчення бойових дій, безпекова ситуація в регіоні та країні й бажання працювати в Україні.

Водночас 11,4% педагогів наразі не ухвалили рішення щодо повернення в Україну. Здебільшого вчителі не планують повертатися через нестабільну ситуацію, відсутність житла, хвилювання за здоров’я та психологічний стан власних дітей, різке зменшення заробітної плати.

1,6% респондентів зазначили, що не планують повертатися в Україну через відсутність житла та сімейні обставини.

З-поміж респондентів, які планують повернутися в Україну, 97% зазначили, що продовжать свою педагогічну діяльність, 2% – не визначилися, а 1% не мають такого бажання.

13 учителів (4,1%) звільнилися з роботи протягом часу перебування за кордоном, зокрема семеро за власним бажанням, троє – у зв’язку з закінченням контракту, інші – через небажання адміністрації школи продовжувати співпрацю, тиск керівництва, припинення діяльності закладу освіти.

На думку 70% респондентів дистанційне навчання під час воєнного стану порівняно з періодом пандемії зазнало суттєвих змін. Зокрема, через безпекову ситуацію на територіях, де проживають учні:

  • погіршився психологічний стан дітей;
  • відсутня можливість вийти на зв’язок у зв’язку з обстрілами, повітряними тривогами тощо.

Також виникали проблеми з синхронним навчанням, оскільки діти перебували у різних часових поясах.

Довідково:

Педагогічні працівники, з якими проведено інтерв’ю, перебувають за кордоном від двох до чотирьох місяців (станом на червень 2022 року).

Найбільша кількість респондентів перебуває в Польщі – 93 особи (29,5% від загальної кількості респондентів), Німеччині – 85 осіб (27%), Чехії – 20 осіб (6,3%), Словаччині – 13 осіб (4,1%), Болгарії – 12 осіб (3,8%), Франції – 11 осіб (3,5%), Італії, Нідерландах – по 9 осіб (по 2,9%), Австрії – 8 осіб (2,5%), Великій Британії, Литві – по 7 осіб (2,2%).

 

За матеріалами – Державна служба якості освіти