Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

st_300001121Дніпропетровщина зі своїм великим промисловим потенціалом є одним з головних локомотивів української економіки. Але велика енергоємність більшості виробництв ставить їх у залежність від енергоносіїв. Насамперед це стосується металургів, хіміків, харчовиків та інших.

Тому зараз у зв’язку зі значним зростанням вартості газу та електроенергії чимало підприємств вимушені скорочувати їх споживання, а значить – і виробництво, робочі місця. Значною залишається в регіоні заборгованість по заробітній платі. Неминуче зростають й ціни на найнеобхідніше.

Про все це йшла мова сьогодні, 30 листопада, на позачерговому засіданні Президії обласної тристоронньої соціально-економічної ради, за участю першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Орлова.

Профспілки, відзначив під час заходу голова Дніпропетровського облпрофоб’єднання Віталій Дубіль, дуже стурбовані негативними процесами. Вони неодноразово ставили ці питання перед владою, в тому числі і 7 жовтня під час Всеукраїнської акції протесту в Києві. 19 листопада поточного року спільно з Федерацією організацій роботодавців надіслали листи Президенту України Володимиру Зеленському, Президенту Українського союзу промисловців і підприємців Анатолію Кінаху, голові ФПУ Григорію Осовому з пропозицією термінового проведення засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради для розгляду кризової ситуації з енергоносіями та вжиття антикризових заходів. Не стояли осторонь і галузеві профорганізації. Наприклад, Дніпропетровська обласна організація харчової промисловості профспілок працівників агропромислового комплексу України (голова – Світлана Тіницька) звернулась до Президента України та Прем’єр-міністра щодо ситуації, яка склалася на підприємствах галузі у зв’язку зі стрімким здорожчанням енергоносіїв, що призводить до погіршення їх фінансового стану і ставить на грань зупинки через збитковість виробництва.

Відповідної реакції влади, на жаль, немає, що призводить до подальшого загострення соціально-економічної ситуації в країні та області, зниження життєвого рівня трудящих і всього населення. У дуже скрутне становище потрапили зараз й місцеві громади.

Про нинішню складну ситуацію членів Президії проінформували начальник управління паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження ОДА Едуард Кирпичов та начальник управління ЖКГ Дмитро Стороженко. В обговоренні взяли участь радник голови облдержадміністрації Ігорь Ломако, керівник Федерації організацій роботодавців Віктор Сергєєв, голова організації роботодавців хлібопекарської галузі Галина Лічман, голова обкому профспілки працівників освіти і науки України Сергій Козорог та інші.

Головною вимогою всіх сторін соціального діалогу є встановлення чітких і зрозумілих правил гри на ринку енергоносіїв, недопущення необґрунтованого накручування їх вартості.

Учасники засідання підтримали позицію Обласного об’єднання профспілок та Федерації організацій роботодавців щодо необхідності термінового проведення засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради для розгляду ситуації з енергоносіями та прийняття Національної Програми антикризових заходів, а також неприпустимості підвищення з наступного року тарифів на послуги з розподілу природного газу. Було також підтримано дії облдержадміністрації щодо створення Робочої групи з розробки «Стратегії енергетичної безпеки», як важливої складової «Стратегії розвитку Дніпропетровської області до 2027 р.».

Організація роботодавців та профспілки зобов’язались забезпечити контроль за ситуацією з енергоресурсами на підприємствах області, а також проведення роз’яснювальної роботи в трудових колективах стосовно їх економії на робочих місцях і в побуті .

Прийнято також рішення про створення обласного оперативного антикризового штабу.

 

 

Прес-центр Дніпропетровського

облпрофоб’єднання

 

st_011121

st_021121

st_03