Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

1623132232_accountability-of-ngos-e1565785348849ЦК Профспілки працівників освіти і науки України звернувся до Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України з приводу проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення», внесеного народним депутатом України Г.М. Третьяковою та іншими народними депутатами України, реєстр № 3515 від 20.05.2020, прийнятого 2.06.2021 в першому читанні, щодо неприпустимості прийняття зазначеного законопроекту, як такого, що значно звужує права працівників, зокрема педагогічних і науково-педагогічних.

Законопроектом, зокрема, пропонується замінити чинну редакцію статті 61 Закону України «Про освіту» щодо встановлення розміру посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії на рівні трьох мінімальних заробітних плат на редакцію щодо відповідності такого посадового окладу чотирьом розмірам мінімального розміру посадового окладу, встановленого на 1 січня календарного року для відповідної категорії працівників, а також внести такі зміни до пункту 6 Прикінцевих і перехідних положень цього закону щодо забезпечення до 2023 року поетапної реалізації положень частини другої зміненої статті 61.

Профспілка висловлює категоричний протест внесенню цих змін до статті 61 Закону України «Про освіту», як таких, що звужують права педагогічних і науково-педагогічних працівників на рівень оплати праці, що заборонено статтею 22 Конституції України.

Норма статті 61 закону «Про освіту» про встановлення розміру посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії в розмірі 3 мінімальних заробітних плат стала компромісом замість державної гарантії про встановлення середнього розміру посадових окладів педагогічних працівників на рівні середньої, а науково-педагогічних – не нижче подвійної заробітної плати працівників промисловості, передбаченої статтею 57 попередньої редакції закону «Про освіту», проти скасування якої засвідчили своїми особистими підписами понад 640 тисяч освітян у 2017 році.

Тому Профспілка наполягає на збереженні норми частини 2 статті 61, стосовно встановлення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії в розмірі 3 мінімальних заробітних плат.

Запровадження антиконституційних норм у проекті закону № 3515 призведе до стрімкого зубожіння населення країни, зниження рівня соціального захисту усіх верств населення внаслідок дискримінації працівників у сфері оплати праці та її зрівнялівки.

Спільним представницьким органом об’єднань профспілок, яким не підтримано проект закону № 3515, постатейні зауваження та пропозиції до цього законопроекту надіслані Голові Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів та автору законодавчої ініціативи Г.М. Третьяковій, представникам ФПУ у Верховній Раді Україні – народним депутатам України С.Я. Рудику та В.С. Івченку.

 

Завантажити лист до Комітету babaku_515.pdf [176,77 Kb]

Постатейні зауваження dodatok-postateyn-zauvazhennya-_-3515-_zmni-st-61.doc [87,5 Kb]

 

Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки