Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

1604575304_covid-19Уряд надав можливість місцевим радам використовувати залишки коштів освітньої субвенції на закупівлю засобів      захисту для учасників освітнього процесу з метою протидії пандемії коронавірусу. Про це повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет за результатами засідання Уряду, що відбулося 4 листопада 2020 року.

Відповідні зміни були внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 р. № 6. Передбачено, що у 2020 році кошти освітньої субвенції, що залишилися станом на початок року, можуть спрямовуватися, окрім іншого, на такі видатки:

  • закупівлю засобів індивідуального захисту (захисні маски, одноразові рукавички, захисні щитки);
  • закупівлю дезінфекційних засобів;
  • закупівлю пірометрів (інфрачервоних термометрів);
  • послуг із дезінфекції приміщень.

Запровадження таких змін стало можливим завдяки ухваленню Верховною Радою Закону України від 17.09.2020 № 909-IX «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік»», відповідно до якого надано дозвіл, як виняток з положень частини четвертої статті 1032 Бюджетного кодексу України, використовувати у 2020 році залишки коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (крім коштів, що мають цільове призначення, виділених відповідно до рішень Кабінету Міністрів України у 2019 році), на закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для реалізації безпечного навчального процесу в закладах загальної середньої освіти.

 

За матеріалами – Урядового порталу