Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

1585743105_tax-consulting-1Профспілка вдруге звернулася до Комітету з питань освіти, науки та інновацій з приводу необхідності скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1412-р яким передбачається примусове виділення зі складу закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, що є їх структурними підрозділами, та передачі їх на фінансування з місцевих бюджетів.

У попередньому листі Профспілка вимагала скасування цього розпорядження Кабміну як такого, що не відповідає нормам Законів України «Про освіту», «Про вищу освіту», «Про фахову передвищу освіту», з відповідними обґрунтуваннями.

На адресу Профспілки надійшла відповідь з Мінюсту, яке розглядало це, скероване Комітетом, звернення до Кабінету Міністрів України, за дорученням його Секретаріату Кабінету.

У листі від 30.03.2020 Міністерство юстиції повідомляє, що порушене питання не належить до його компетенції.

Водночас зазначається, що відповідно до пункту 38 Правил підготовки проектів актів Кабінету Міністрів України, затверджених постановою Уряду № 870, проект акта про скасування акта Кабінету Міністрів України готується у разі його невідповідності законам України та у разі прийняття його з перевищенням повноважень Кабінету Міністрів України.

Профспілкою висловлено сподівання на вжиття Комітетом більш дієвих заходів для скасування зазначеного розпорядження Кабінету Міністрів України.

Завантажити документ komtet-vru_-kmu-1412.pdf [552,01 Kb][29]

Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки