Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

1583356492_1582735386_piket_mis-88-of-151Міжнародна Конфедерація Профспілок і Європейська конфедерація профспілок домоглися від української влади обіцянок, що новий закон про працю буде відповідати стандартам МОП та трудового законодавства ЄС, а з профспілками будуть проводитися консультації при розробці законодавчих актів.

Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС Україна зобов'язується дотримуватися основних стандарти МОП, ратифікованих нею Конвенцій МОП та відповідних законів ЄС.

Голова Комітенту Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, і Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства дав ці обіцянки минулого тижня в Україні членам місії високого рівня МКП і ЄКП на чолі з Генеральним секретарем ЄКП Лукою Вісентіні та заступником Генерального секретаря МКП Оуеном Тюдором.

Місія була спрямована після того, як 27 грудня уряд запропонувало проект нового закону про працю, що містить положення, які ліквідують основоположні права і погіршують умови праці працівників країни.

«Ми змусимо українських міністрів і політиків виконати дані нам обіцянки і подбаємо про те, щоб МОП і Єврокомісія зіграли свою роль у визначенні того, що необхідно зробити, щоб привести законопроект у відповідність до стандартів МОП та Угоди про асоціацію з ЄС», – заявив Вісентіні.

Акції солідарності, як провели 25 лютого профспілки усього світу в підтримку українських колег, спільно з акціями профспілок України всередині країни, а також сила міжнародної критики щодо грудневого законопроекту мали значний вплив на владу.

«Ми сподіваємося, що справедливість, чесність і повага до працівників переважать, що профспілки зможуть скористатися можливостями для посилення представництва працівників, ліквідації заборгованості по заробітній платі та підвищення заробітної плати в цілому», – заявив Тюдор.

МКП і ЄКП продовжуватимуть надавати підтримку українському профспілковому руху і готові співпрацювати з урядом в рамках реальних консультаційних процесів.

 

Міжнародний відділ ЦК Профспілки