Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

1582286098_gg743Профспілка звернулася до Міністерства освіти і науки України, Кабінету Міністрів України, профільного комітету Верховної Ради України з вимогою негайного скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1412-р «Питання управління окремими категоріями закладів освіти державної форми власності, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки» та дотримання законодавства про вищу освіту.

Відповідно до цього розпорядження вищі навчальні заклади I-II рівня акредитації без статусу окремих юридичних осіб, що входять до складу вищих університетів, академій, інститутів, мають бути виділені з їх складу з набуттям статусу окремої юридичної особи з метою подальшої передачі їх для фінансування з відповідних місцевих бюджетів.

Таке рішення суперечить нормам статті 36 Закону України «Про вищу освіту», згідно з якою рішення про утворення, реорганізацію та ліквідацію структурних підрозділів, окрема коледжів, за поданням керівника закладу вищої освіти ухвалює вчена рада, яка є колегіальним органом управління закладу вищої освіти.

Прийняття зазначеного розпорядження не лише суперечить законодавству в частині порушення права вищих закладів освіти на їхню автономію, звужує права на самостійне рішення про створення або ліквідацію структурних підрозділів, а й загрожує знищенню такої ланки освіти як коледжі, оскільки місцеві бюджети без передачі відповідного фінансування на місця не спроможні їх утримувати.

 

 

Завантажити звернення kmu_koledzh.pdf [286,8 Kb][77]

Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки