Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

1572420845_mit_pon-021-of-021Біля будівлі Верховної Ради України, на площі Конституції, 29 жовтня 2019 року, відбулася багатотисячна акція протесту освітян. Вимоги Профспілки працівників освіти і науки України до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України затверджено президією ЦК Профспілки від 23 жовтня:

1. Виконання норм Закону України «Про освіту» щодо:

- забезпечення державою асигнувань на освіту в розмірі не менше ніж 7% валового внутрішнього продукту відповідно до статті 78;

- затвердження схеми посадових окладів педагогічних і науково-педагогічних працівників відповідно до статті 61 та Прикінцевих і перехідних положень: найнижчий посадовий оклад – 4 прожиткові мінімуми до 2023 року з установленою їх диференціацією.

2. Недопущення:

- звільнення педагогів, яким виплачується пенсія за віком;

- переведення педагогічних і науково-педагогічних працівників на строкові договори, зокрема й за «їхнім проханням»;

- збільшення наповнюваності класів, скасування поділу на групи;

- скасування освітньої субвенції для сільських закладів середньої освіти;

- збільшення тривалості робочого часу вчителів з норми 18 годин на ставку до 40 годин на тиждень;

- обов’язкової сертифікації педагогічних працівників.

3. Збереження доплат за виконання додаткових видів педагогічної роботи, за наукові ступені та вчені звання, надбавок за вислугу років, підвищень за педагогічні звання, роботу в спеціальних закладах освіти.

4. Реорганізацію і ліквідацію закладів загальної середньої освіти здійснювати за згодою громад.

5. Недопущення закриття сільських закладів загальної середньої освіти, наповнюваність класів яких відповідає нормам закону «Про загальну середню освіту».

6. Забезпечення видатками освітньої субвенції оплати праці педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти в повному розмірі незалежно від кількості в них учнів.

7. Удосконалити формулу розподілу освітньої субвенції з метою наближення її обсягів до фактичної потреби закладів освіти за тарифікацією, скасувати неефективні показники – щільність учнів на 1 км площі та інші.

8. Запобігти створенню штучної економії освітньої субвенції, метою якої є придбання автобусів, поповнення матеріально-технічної бази, ремонт туалетів, змінивши порядок її використання.

9. Належне фінансове забезпечення державних закладів вищої освіти за встановленими нормативами.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України