Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

1571853102_prez_23_10-2Освіта має бути пріоритетом у державній політиці – такими словами Голова Профспілки Георгій Труханов розпочав роботу президії ЦК Профспілки, яка відбулася у Києві сьогодні, 23 жовтня 2019 року.

На порядок денний було винесено ряд актуальних питань, серед них – видатки на освіту у державному бюджеті 2020, обсяги освітньої субвенції, законодавство у сфері освіти та зміни у ньому, збереження мережі шкіл, хід звітно-виборної кампанії у областях, формування іміджу Профспілки та ряд інших внутрішньоспілкових питань.

Насамперед Георгій Труханов, заступники Голови Профспілки – Сергій Романюк, Ольга Чабанюк, Володимир Цвих, Сергій Пугачов – поінформували про зустріч з соціальними партнерами – міністром освіти і науки України Ганною Новосад та головою Комітету питань освіти, науки та інновацій ВРУ Сергієм Бабаком, яка відбулася 22 жовтня цього року.

Голови обласних організацій – Лідія Дулуб та Сергій Козорог поінформували про зустрічі міністра з освітянами у Харкові та Дніпрі.

Президія ЦК визначила тактику дій у поточній суспільно-політичній ситуації та організації спільних заходів щодо відстоювання належного фінансування освіти у головному кошторисі країни, питань оплати праці педагогічних та науково-педагогічних працівників, студентських стипендій та створення належних умов для праці та навчання.

Жваву дискусію викликали обговорення проектів законів «Про загальну середню освіту» та зміни до Бюджетного кодексу України.

Президія ЦК Профспілки обговорила питання недопущення звуження трудових та соціально-економічних прав педагогів шляхом збільшення тривалості робочого часу, висловилася проти ліквідації сільських шкіл, відміни надбавок та доплат, звільнення педагогів-пенсіонерів тощо.

Було відзначено, що Профспілка уже напрацювала ряд пропозиції до означених законопроектів, які спрямовано у профільний парламентський комітет з вимогою врахувати їх при розгляді у Верховній Раді.

Питання іміджу організації та інформування суспільства про дії Профспілки на усіх рівнях також було заслухано на засіданні президії. Зокрема, доповідачка з питання – Інна Михальченко (завідувачка відділу інформаційного забезпечення та комунікацій апарату ЦК Профспілки) наголосила, що успішна інформаційна діяльність – це налагоджена система інформаційної політики та її реалізація спільно з організаційними ланками. А правдива інформація – є одним із важелів усвідомленого профспілкового членства.

Заступник Голови Профспілки Любов Гарбаренко доповіла про хід звітно-виборної кампанії у регіонах та підбила підсумки роботи щодо оздоровлення і відпочинку дітей у 2019 році.

На завершення роботи президія прийняла відповідні постанови за усіма питаннями порядку денного.

 

Прес-служба  Профспілки працівників освіти і науки України