Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

1509081532_170919Днями у Федерації профспілок України відбулося засідання робочої групи з підготовки вимог до Кабінету міністрів України, Верховної Ради України та координації роботи з підготовки та проведення Всеукраїнської акції протесту 14 листопада 2017 року.

 

Нагадуємо, рішення про проведення Всеукраїнської акції протесту було прийнято на засіданні Президії ФПУ 5 жовтня 2017 року, що стало відповіддю на тотальний наступ на права громадян під час проведення змін у соціально-економічній сфері, зокрема, через запровадження пенсійної та медичної реформ, розробку соціально недосконалого проекту Держбюджету на 2018 рік.

Учасники робочої групи, до складу якої входить заступник Голови Профспілки Сергій Романюк, опрацювали вимоги до Парламенту та Уряду, які спрямовані на підвищення соціально-економічного захисту працівників та покращення ситуації з дотриманням конституційних, трудових, соціальних прав та інтересів людей праці.

Як підкреслили учасники обговорення, вимоги мають охопити найбільш актуальні та соціально значущі проблеми, що турбують зараз членів профспілок, всіх працівників. Але при цьому вони мають бути максимально короткими та зрозумілими простим людям, які вийдуть на акцію протесту вимагати дотримання своїх законних прав.

Наразі галузеві профспілки готують свої вимоги до Парламенту та Уряду до всеукраїнської акції протесту.

 

ВИМОГИ ФПУ

Всеукраїнської акції профспілок

 

1. Встановити Законом «Про Державний бюджет України на 2018 рік» мінімальну заробітну плату не менше 4500 грн. – на рівні фактичного прожиткового мінімуму.

2. Встановити розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника (робітника) І тарифного розряду на рівні, що перевищує розмір мінімальної заробітної плати.

3. Погасити до кінця року заборгованість з виплати заробітної плати.

4. Забезпечити відродження та розвиток промислового комплексу України. Щорічно збільшувати кількість сучасних робочих місць не менш ніж на 20%.

5. Знизити «драконівські» ціни на природний газ, енергоносії та тарифи на житлово-комунальні послуги.

6. Забезпечити гарантовані Конституцією права громадян на доступне і якісне медичне обслуговування, запровадити загальнообов’язкове соціальне медичне страхування і відновити санаторно-курортне лікування працюючих (застрахованих осіб).

7. Не допустити зниження теперішнього рівня прав і гарантій працівникам та їх представникам при прийнятті Трудового кодексу України.

 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України