Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

1481930347_documentsЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямовано листи на ім’я Міністра соціальної політики України Андрія Реви та Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич із приводу проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», реєстраційний № 5130.

ЦК Профспілки наголошує, що законопроект, прийнятий 6 грудня цього року 227 голосами народних депутатів України, скасовує гарантії на стипендіальне забезпечення студентів, передбачені статтею 62 закону «Про вищу освіту», звужуються трудові права працівників в частині поняття мінімальної заробітної плати, розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду, порівняно з передбаченими статтями 95 та 96 Кодексу законів про працю України, статями 3 та 6 закону «Про оплату праці», порушуються права пенсіонерів.

У листах повідомляється, що з метою відстоювання трудових прав та прав студентів на стипендіальне забезпечення й недопущення їх звуження профкомами більшості вищих навчальних закладів Одеської області прийнято рішення про проведення акції протесту «Врятуємо освіту – # 5130 ВЕТО» у формі флеш-мобів, прес-конференцій, вуличної ходи, збору підписів, звернень, що підтримано бюро президії ЦК Профспілки.

Протестні акції студентської молоді вже відбулися у Харківській, Хмельницькій, Чернігівській, Львівській областях та місті Києві. До таких заходів долучилися студенти ВНЗ Житомира та Полтави.

ЦК Профспілки вже звернувся до Президента України з вимогою застосувати право вето при підписанні законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», реєстраційний № 5130.

ЦК Профспілки розраховує на вжиття міністерствами відповідних заходів, спрямованих на збереження гарантій у стипендіальному забезпеченні студентів відповідно до статті 62 закону «Про вищу освіту», дотримання трудових прав працівників навчальних закладів та установ освіти, передбачених статтями 95 та 96 Кодексу законів про працю України, статями 3 та 6 закону «Про оплату праці», пенсійного забезпечення освітян-пенсіонерів та застосування Президентом України право вето при підписанні законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», реєстраційний № 5130, як такого, що прийнятий з порушення вимог Конституції України та Регламенту Верховної Ради України.

 

 

Завантажити лист list-po-akcyi-studentv-5130-1.pdf [259,38 Kb]

 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України