Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

1470917502_you30ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямував лист до Прем’єр-міністра України В.Б. Гройсмана із приводу листа Міністерства фінансів України від 28.07.2016 № 31-04110-09-9/21934 щодо підготовки бюджетних запитів до проекту державного бюджету на 2017 рік, яким Міністерству освіти і науки України рекомендовано розробити та подати на розгляд Уряду відповідні зміни до законодавства для здійснення заходів, запланованих Міністерством фінансів України, реалізація яких призведе до звуження соціальних і трудових прав працівників освіти та осіб, які навчаються.

Зокрема, Профспілка вважає неприпустимим такий антисоціальний крок як позбавлення основної армії студентства стипендій.

Забезпечення стипендіями лише студентів з числа вразливих верств населення, є дискримінацією та порушенням гарантій Основного закону держави.

У листі наголошується, що під загрозою опинилися понад 426 тисяч студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації та більше ніж 103 тисячі студентів І-ІІ рівнів акредитації, які на початок 2015-2016 навчального року отримували академічні стипендії.

Зазначена норма не відповідає статті 53 Конституції України, відповідно до якої надання державних стипендій та пільг студентам забезпечує держава. Статтею 22 Конституції України визначено, що конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.

Профспілка, висловлюючи глибоке занепокоєння, просить вжити заходів для недопущення реалізації намічених Міністерством фінансів України заходів та рекомендацій, що призведе до погіршення не лише соціальних та трудових прав працівників освіти, а й стану галузі освіти в цілому.

Такі ж листи було надіслано до Міністерства освіти і науки України та Федерації профспілок України.

 

Завантажити лист Мінфіну 2017_list_mfu_2017.pdf [4,62 Mb]

 

Завантажити лист ЦК Профспілки  do_kmu.pdf [378,41 Kb]

 

 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України