Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

1460383138_ntsr15Міністерство соціальної політики України, репрезентативні всеукраїнські об’єднання організацій роботодавців, репрезентативні всеукраїнські об’єднання профспілок та Міжнародна організація праці висловлюють бажання співпрацювати з метою просування та сприяння забезпеченню гідної праці в Україні.

Про це йдеться у Меморандумі про взаєморозуміння щодо реалізації Програми гідної праці МОП для України на період 2016-2019 роки, що був підписаний 7 2016 року квітня на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

Підписи під документом поставили: від Міжнародного бюро праці – Директор Регіонального бюро МОП для країн Європи та Центральної Азії Хайнц Коллер, від Міністерства соціальної політики України – Співголова Національної тристоронньої соціально-економічної ради від сторони органів виконавчої влади, Міністр соціальної політики України Павло Розенко, від репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок – Співголова Національної тристоронньої соціально-економічної ради від профспілкової сторони Григорій Осовий, від репрезентативних всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців – Співголова Національної тристоронньої соціально-економічної ради від сторони роботодавців Олексій Мірошниченко.

У засіданні взяли участь директор Групи технічної підтримки з питань гідної праці Регіонального бюро Міжнародної організації праці для країн Центральної та Східної Європи Антоніо Граціозі, Координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер, директор Представництва Фонду ім.Фрідріха Еберта в Україні та Білорусії Штефан Мойзер, Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук, представники Адміністрації Президента України, платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, територіальних тристоронніх соціально-економічних рад, секретаріату Національної ради, профспілкової сторони та сторони роботодавців, громадськості, засобів масової інформації.

При обговоренні питання про позицію Профспілкової сторони проінформував Співголова Національної тристоронньої соціально-економічної ради від профспілкової сторони, Голова ФПУ Григорій Осовий,

Як наголошується у тексті Меморандуму, Сторони дійшли згоди та визначили пріоритетні напрями співпраці протягом 2016-2019 років під час консультацій між Міністерством соціальної політики України та соціальними партнерами в Україні за участі Групи технічної підтримки з питань Гідної праці та Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи. При цьому належним чином враховані результати та умови реалізації Програми Гідної праці на 2012-2015 роки та її оцінка, зроблена тристоронніми партнерами, та технічними експертами МОП.

Програма Гідної праці для України на 2016-2019 роки відповідає ключовим пріоритетам Рамкової програми партнерства Уряду України – ООН, та сприятиме досягненню її цілей, а також значною мірою сприятиме впровадженню Cтратегії подолання бідності та Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020».

Сторони підтверджують своє зобов’язання співпрацювати у впровадженні Програми. Пріоритетними напрямами Програми визначено:

1. Сприяння зайнятості та розвитку сталих підприємств задля стабільності та зростання;

2. Сприяння ефективному соціальному діалогу;

3. Посилення соціального захисту та покращення умов праці.

Доречи у межах імплементації Програми Гідної праці МОП для України на 2016-2019 роки реалізуватимуться заходи та проекти за такими напрямами:

– сприяння зайнятості та розвитку сталих підприємств задля стабільності та зростання;

– сприяння ефективному соціальному діалогу;

– посилення соціального захисту й покращення умов праці.

Заслухавши та обговоривши доповіді директора Групи технічної підтримки з питань гідної праці та Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи Антоніо Граціозі, представників сторін соціального діалогу, виступи учасників засідання Національної ради з питання «Про Програму Гідної праці МОП для України на період 2016 – 2019 рр.»,Національна тристороння соціально-економічна рада вирішила:

Схвалити Програму Гідної праці МОП для України на період 2016 – 2019 рр. та уповноважити Співголів сторін Національної ради підписати Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації Програми Гідної праці МОП для України на період 2016 – 2019 рр.

Для сприяння досягненню цілей Програми, моніторингу і оцінювання її впровадження утворити Наглядову раду Програми у такому складі: по два представника від кожної Сторони Національної ради, Національний координатор МОП в Україні (за посадою), Секретар Національної ради (за посадою).

Сторонам Національної ради протягом тижня надати секретаріату пропозиції щодо кандидатур до складу Наглядової ради Програми.

Дозволити Президії Національної ради вносити в разі потреби зміни до персонального складу Наглядової ради Програми.

Протягом місяця провести організаційне засідання Наглядової ради Програми.

Поінформувати про прийняте рішення та направити Програму Гідної праці МОП для України на 2016 – 2019 роки Верховній Раді України, Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, територіальним тристороннім соціально-економічним радам.

 

 

За матеріалами ФПУ