Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

kd_001215_6007Важливою подією в житті півмільйонного профспілкового загалу Дніпропетровщини стала ХХІІІ звітно-виборна конференція обласного об’єднання профспілок, яка відбулася 15 грудня. Ї Ї делегати підбили підсумки роботи за минуле п’ятиріччя та визначили головні завдання на наступному етапі.

У звітній доповіді голови облпрофцентру В.Дубіля були проаналізовані основні результати роботи, здобутки та проблемні питання. Серед позитиву, зокрема, були названі досягнуті завдяки розвитку соціального діалогу зростання в області середньомісячної зарплати найманих працівників більш ніж на 23% і недопущення їх масового вивільнення, високий відсоток охоплення працюючих колдоговірною «парасолькою», що сприяє збереженню соціальних гарантій та додаткових матеріальних преференцій. В той же час це навіть суттєве зростання зарплати «з’їдається» інфляцією.

Профспілки області беруть активну участь у законотворчому процесі, зміцнюють контакти з народними депутатами України. Завдяки їх принциповій позиції вдалося не допустити закриття Дніпропетровського трубного заводу, звернути увагу влади на проблеми легендарного Південмашу (зараз з’явились перспективи нормалізації роботи цього гіганту космічного машинобудування, працівникам повертають заборговану зарплату) та вирішити кризу з підготовкою теплоенергетичних підприємств до цьогорічного опалювального сезону.

Серед лідер профспілкового руху області були названі облпрофорганізації металургів і гірників, вугільників, енергетиків, освітян, комунальників. До їх рівня требі підтягуватись й іншим.

Про своє бачення ролі та завдання профспілок на нинішньому етапі , необхідність давати відсіч антинародній політиці уряду говорили у своїх виступах голови обкомів профспілки металургів і гірників В.Шевченко, освітян – Г.Бєлікова, працівників культури – А.Яловий, заступник голови теркому профспілки вугільників М.Тютюник, керівники первинних профорганізацій М.Миронов (Криворізька ТЕС) та Ю. Петренко («Криворіжтепломережа»). Звертали делегати увагу й на необхідність відновлення соціального діалогу на національному рівні, прийняття нової Генеральної угоди та повернення фінансування Фондом соціального страхування оздоровлення трудящих та членів їх сімей.

Напрямки роботи профспілок цих та інших нагальних питань знайшли відображення у прийнятих делегатами постанові конференції та Програмі діяльності облпрофцентру на 2016-2020 рр.

Головою облпрофоб’єднання знов обрано Віталія Дубіля, його заступником – Юрія Чернова.

Перед делегатами конференції також виступили перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації О.Кужман та голова обласної Федерації організацій роботодавців В.Сергєєв.

Про діяльність Федерації профспілок України розповів на конференції заступник голови ФПУ, перший заступник голови СПО профспілок на національному рівні С.Кондрюк.

kd_011215_5920

kd_021215_5919

kd_031215_5971