Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

1435850794_20150702-poket_vru130Федерація профспілок України наполягає на ухваленні Верховною Радою пакета з п'яти соціальних законопроектів, серед яких нормативні акти, спрямовані на скасування 15-відсоткового податку на пенсії працюючих пенсіонерів та зниження вартості газу для населення. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова ФПУ Григорій Осовий.

За його словами, до соціального пакету входять законопроекти, які мають відношення до тарифної політики. Зокрема, проект закону про індексацію грошових доходів громадян (№2883) і зниження ціни на газ для населення (№2835). «Це питання надзвичайно гостре й порушене суспільством у зв'язку з багаторазовим підвищенням цін на газ, житлово-комунальні послуги та відсутністю адекватних заходів соціального захисту населення в умовах шаленого зростання цін», – сказав Осовий.

Він також зазначив, що профспілки вважають за необхідне ухвалити два законопроекти, які мають стосунок до пенсіонерів. Один із них – №2698 – передбачає зниження розміру оподаткування пенсійних виплат, а саме підвищення межі пенсійної виплати, яка оподатковується податком на доходи фізосіб, з трьох до восьми мінімальних заробітних плат (із 3,7 тисяч гривень до 9,7 тисяч).

Також ФПУ закликала депутатів ухвалити законопроект №2682, який передбачає скасування 15-відсоткового податку та відновлення повної виплати пенсії працюючим пенсіонерам.

«Профспілки вимагають невідкладного скасування цього побору, бо його назвати «податком» неможливо», – сказав Осовий. Крім того, голова ФПУ зазначив необхідність прийняття законопроекту №2245, який стосується відновлення права працівників на загальнообов'язкове соціальне страхування в частині отримання санаторно-курортних послуг.

За його словами, ці законопроекти за сприяння профспілок було включено до порядку денного парламенту, однак на сьогодні не були розглянуті депутатами до цього часу.

Голова ФПУ також зазначив, що прийняття цих нормативних актів дасть змогу суттєво знизити соціальну напруженість і стабілізує ситуацію в країні. При цьому він заявив, що не виключає можливості проведення загальнонаціонального страйку в разі подальшого ігнорування владою інтересів народу і затягування з прийняттям вищезазначених законопроектів.

Заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк поінформував про хід національного трудового спору профспілок та Уряду. Зокрема, наголосив, що наразі тривають примирні засідання щодо ключових розбіжностей – мінімальні соціальні гарантії, індексація зарплаті пенсій, збільшення прожиткового мінімуму тощо – які відбуваються у Національній службі посередництва та примирення.