Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

00_0319IMG_20190312_0958582019 рік – рік звітно-виборних зборів у первинних профспілкових організаціях навчальних закладів Царичанського району. Звітно-виборна кампанія проходить організовано і згідно графіка.

12 березня відбулася звітно-виборна конференція районної організації профспілки працівників освіти і науки України. Із звітною доповіддю виступила голова Царичанського РК Самарська Н.І. Вона відмітила, що XXVII районна звітно-виборна конференція проходить в непростий період історії нашої держави. Особливість звітного періоду полягає в тому, що виборним органам Профспілки довелось здійснювати роботу щодо захисту соціально-економічних і трудових прав працівників освіти в умовах політичної та економічної нестабільності. Профспілка працівників освіти за цей період пройшла через такі форми боротьби за законні права освітян, як Дні єдиних профспілкових дій, Всеукраїнські попереджувальні акції протесту профспілок, направлення звернень, вимог, пропозицій органам державної влади та місцевого самоврядування, щодо збільшення обсягів фінансування галузі для вирішення існуючих проблем, зустрічі, переговори з керівниками органів виконавчої влади. Не всього вдалося досягти, але було збережено основні завоювання, а саме: у об’єднаних територіальних громадах та відділі освіти Царичанської райдержадміністрації своєчасно виплачувалася заробітна плата освітянам, працівники освіти йшли у відпустки із оздоровчими та відпускними за весь період. Не було безпідставних звільнень працівників.

За звітний період відбулися певні реорганізації відділу освіти райдержадміністрації, ліквідація районного методичного кабінету, ліквідація таких закладів, як районна станція юних натуралістів, Михайлівська та Юр»ївська ЗОШ I-II ступенів. Як наслідок, втрата чисельності членів профспілки , за минулий 2018 рік районна організація зменшилася на 33 особи. Але є і позитивні зміни . Добавилася одна первинна профспілкова організація. Адже цього року в Царичанській ОТГ почав працювати новий комунальний заклад – Інклюзивно-ресурсний центр, який створив свою первинку.

У звітному періоді результативно працювали голови первинних профспілкових організацій закладів освіти Царичанського району. Це досвідчені, компетентні професіонали, які дійсно є лідерами у своїх колективах. Серед них відомі в районі вчителі,вихователі, бібліотекарі, ті люди, що вболівають за наш з вами моральний і матеріальний добробут, психологічний мікроклімат, за авторитет і престиж освіти. Ваші місцеві органи управління освітою, районна організація профспілки вдячні вам за багатство і щедрість душі, за вміння зрозуміти і підтримати кожного, хто потребував і потребує вашої допомоги. Адже за вами, профспілковими лідерами, стоять люди зі своїми щоденними турботами, вірою і сподіваннями.

Царичанська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України взаємодіяла з органами влади місцевого самоврядування,відділами освіти, керівниками закладів освіти,які вбачають у нашій профспілці партнера, розуміють, що наші цілі спільні, а це позитивно впливає на вирішення проблем. При цьому перевага надавалася конструктивному діалогу, пошуку прийнятних шляхів вирішення проблем.

Якщо говорити конкретніше, свою спільну роботу спрямовували на забезпечення стабільного розвитку освіти і перш за все досягнення повної зайнятості працівників навчальних закладів. В районі не допускалося необґрунтоване та не погоджене з профкомами скорочення працівників освіти; виконкоми Могилівської, Китайгородської, Ляшківської сільських та Царичанської селищної рад, відділ освіти РДА вчасно надавали районній організації профспілки оперативну інформацію щодо виплати заробітної плати, доплат, добових, компенсацій і грошових винагород.

Здається, зроблено чимало, але не вирішених проблем ще дуже багато. Профспілкові організації навчальних закладів освіти разом із районною профспілкою працівників освіти будуть шукати нові форми роботи для вирішення всіх проблем разом, адже лише в єдності профспілкових лав – сила, надія, впевненість у майбутньому. І нам треба жити, а якщо точніше, вижити. Вижити – в прямому і переносному значенні цього слова. Ми можемо прогнозувати умови життя і роботи від песимізму та з тенденцією до оптимізму. Все залежить від політичної ситуації в країні, від результату виборів 31 березня. Хочеться вірити в більш оптимістичний варіант розвитку, тому завдання на майбутнє Царичанського райкому профспілки працівників освіти виходять саме із цих позицій.

Звітну доповідь доповнили виступи начальника відділу освіти виконкому Царичанської селищної ради Китайгори С.М., начальника відділу соціально-гуманітарних питань виконкому Могилівської сільської ради Бордюгової Т.П.

Голови первинних профспілкових організацій Царичанської філії I-II ступенів Ліщинська Р.В., Прядівської ЗОШ I-III ст. Морковкіна К.І. у своїх виступах акцентували увагу на те, що головна мета профспілкової роботи – виконання зобов’язань за колективним договором, піклування про членів профспілки, захист їх інтересів у межах чинного законодавства України, дотримання і перегляд виконання домовленостей – запорука творчого неспокою і сприятливого морально-психологічного клімату в колективі. Адже, настрій з яким учитель переступає поріг школи сприяє творчому успіху, професійному зростанню і, найголовніше, корисно впливає на здоров’я колективу.

В цілому робота Царичанської районної організації профспілки працівників освіти і науки України за звітний період визнана задовільною.

Шляхом відкритого голосування головою Царичанської районної організації профспілки працівників освіти і науки України на 5 років вибрана Ніна Іванівна Самарська.

Вітаємо!

Заступник голови

Царичанської районної організації

профспілки працівників освіти і науки України Пилипенко Т.М.

 

01_0319IMG_20190312_095858

02_0319097ab5b365ea3a464453ef7b9ce0d5ac-V

03_0319IMG-08777486c6751df6a3a7f409c6367961-V