Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

D_000119_20181213_154541Саме питання існування та дієвість всієї організації було розглянуто в Кам’янському на грудневому розширеному VIII пленумі міської організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Основною доповіддю (доповідач - голова Небосенко І.П.), окреслено основні пріоритети діяльності Профспілки та її структурних ланок. Але головним меседжем виступу був аналіз діяльності міської організації як основного куратора взаємодії з первинними профспілковими організаціями. Недаремно оцінюють профспілку по активності і дієздатності її первинок. Всі зусилля, хоч якого активного та принципового територіального лідера, будуть марними, якщо в первинках будуть «номінальні» голови профкомів, підзвітні лише директору. Саме там мотивація членства в профспілці буде найслабкіша, саме там ми втрачаємо чисельність, саме там спілчани не обізнані про діяльність Профспілки. Готуючи матеріали пленуму та узагальнюючи статистичні звіти, міськком констатує про збільшення кількості освітян, які зневірилися у діях профспілки і заявили про свій вихід з неї. Справа в тому, що протягом року хоч і були акції протесту профспілок, але вони не дали очікуваних результатів. Влада продовжує політику ігнорування справедливих вимог профспілок. Вона згадує про них напередодні виборів та періоду обіцянок.

Проте, необхідно сказати, що є і зрозумілі причини виходу з наших лав – це недостатній матеріальний стан освітян, особливо в неповних сім’ях, де мати є єдиним отримувачем доходів. Це також послаблення мотивації профспілкового членства через загальне зниження рівня соціальних прав та гарантій, скасування різних видів стимулюючих виплат.

Недостатньо активно проводиться головами ППО робота по залученню до лав Профспілки новоприбулих працівників.

Тому щоденна робота і міського комітету і профкомів повинна бути направлена на формування у членів Профспілки усвідомленого членства та активну позицію щодо захисту своїх прав та інтересів, використовуючи усі передбачені законодавством форми і методи:

• Профспілкові збори;

• Звернення;

• Зустрічі з представниками влади та громадськості.

Сама доповідь мала в собі і підрозділ статутного звіту про роботу у 2019 рік.

У обговоренні доповіді прийняли участь голови ППО НВК №25 Конопацька Л.Г., НВК № 37 Антіпова С.А., ЦРД-ДНЗ № 31 Шиян О.В., СЗШ № 31 Тарасевич Н.М.

Узагальнюючи їх виступи можна зробити висновок, що свою роботу вони визнають у ідентифікації первинної профспілкової організації, яка передбачає два основних поняття: усвідомлення чи розпізнавання свого ототожнення або приналежності до самої чисельної в Україні - Профспілки працівників освіти і науки. І за діями самих профспілкових лідерів та активності рядових спілчан будуть уявляти про імідж Профспілки працівників освіти і науки України – єдиної та самої потужної правозахисної громадської організації освітян нашої країни.

 

Голова Кам’янської міської організації ППОІНУ,

член Центрального комітету Профспілки

НЕБОСЕНКО І.П.

 

D_010119_20181213_154507

D_020119_20181213_154516

D_030119_20181213_154524

D_040119_20190101_143222