Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

1538641290_photo_sizedsЗахист прав працівників - найголовніша справа профспілки. Порушення прав працівників приводить до загострення соціальної напруги в трудових колективах і суспільстві загалом. В 2017 році Павлоградська міська рада не виділила кошти на проходження медичних оглядів працівників освіти, і вони були вимушені проходити огляд за своїми коштами.

Було повідомлено, що медичний огляд коштуватиме 120,00 грн , а насправді це була сума у 196,00 грн. Переписка з прокуратурою, управлінням Держпраці про бездіяльність органів місцевого самоврядування про порушення прав працівників освіти ні до чого не призвела. Було одержано формальні відповіді. Саме тому було прийнято рішення  звернутися до суду щодо захисту прав працівників на безкоштовний ( за рахунок місцевого бюджету) медичний огляд.

Позивачем виступила Павлоградська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України, а відповідачем - виконавчий комітет Павлоградської міської ради.

Павлоградський міськрайонний суд визнав, що позивні вимоги позивача відповідають законодавству.

На судові засідання представники міської влади не з’являлися, а представник відділу освіти Павлоградської міської ради вважала, що позов задоволенню не підлягає. Освітяни в залі суду кричали «ганьба» юристу відділу освіти . Суд першої інстанції постановив визнати протиправною бездіяльністю Павлоградської міської ради щодо фінансування програми «Здоров’я Павлоградців» за рахунок місцевого бюджету . Забов’язав міську раду здійснити фінансування програми «Здоров’я Павлоградців» в розмірі коштів, передбачених кошторисом для медичного огляду працівників освіти. Прийнято рішення стягнути з Павлоградської міської ради на користь Павлоградської міської організації Профспілки працівників освіти і науки судовий збір. Міська рада подала скаргу до апеляційного суду на постанову Павлоградського міськрайонного суду . Ухвалення апеляційного суду залишило попередню ухвалу без змін.

Ми зрозуміли і побачили що свої права Профспілки повинні відстоювати в судах . Зараз ми підготували і подали до суду справу про визнання бездіяльності Павлоградської міської ради щодо виконання ст. 250 Кодексу Законів про працю України, де передбачено зобов’язання власників або уповноважених ними органів відраховувати кошти первинним профспілковим організаціям на культурно - масову, фізкультурну та оздоровчу роботу в розмірах, передбачених колективними договорами та угодами, але не менше ніж 0,3% фонду оплати праці.

Подібна імперативна норма міститься також і у ст. 44 Закону України «Про профспілки, їх права та гарантії діяльності», де також передбачено, що суми, перераховані первинними профспілковим організаціям, відносяться до валових витрат, а у бюджетній сфері такі відрахування здійснюються за рахунок виділення додаткових бюджетних асигнувань. При цьому слід зауважити, що вказані кошти не відраховуються із заробітної плати, а є саме додатковими асигнуваннями, розмір яких лише обчислюється, виходячи із загального розміру фонду плати праці установи або організації.

На разі ми вимагаємо виплату на культурно - масову, фізкультурну та оздоровчу роботу за 2016, 2017, 2018 роки. Ми переконані, що суд буде на нашому боці.

Люди праці не повинні страдати через свавілля чиновників і депутатів.

 

 

Рєзніков О.Б., голова Павлоградської міської організації

Профспілки працівників освіти і науки України