Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

VC_0011181702621_vol_bol-54-of-131Заняття фізичними вправами і формування фізичної культури є невід’ємною частиною системи сучасної освіти, важливим компонентом виховного процесу, спрямованим на формування у школярів ціннісних орієнтацій щодо культури здоров’я і здорового способу життя, потреби і звички регулярно займатися фізкультурою і спортом.

Фізична культура – це частина загальної культури людства, спрямована на зміцнення здоров’я, розвиток фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей людини з метою гармонійного її розвитку.

Сьогодні перед сучасним вчителем фізичної культури в школі стоїть проблема залучення дітей до різноманітних форм занять фізичним вправами і включення до цієї справи дорослих з оточення дітей для об’єднання зусиль.

Специфіка роботи вчителя фізичної культури особлива: з одного боку він виступає як звичайний вчитель, проводячи уроки, а з іншого – як організатор процесу фізичного виховання у позаурочний час.

Сьогоднішній рівень професіоналізму вчителів фізичної культури закладів освіти міста Кам`янського дуже високий. Зі 111 вчителів - 2 Відмінника освіти України, 20 – мають звання «учитель-методист», 30 – «старший вчитель», 83 – «спеціаліст вищої категорії», 16 – «спеціалістів першої категорії», 11 – майстрів спорту України, 3 – переможця та призера конкурсу «Вчитель року». 43 з них мають стаж роботи понад – 30 років, 4 понад -40 та 1 понад – 50 років.

Це великий досвід, високі категорії, педагогічні звання. Але які вони у повсякденному житті?

Мабуть, кожен з нас, пригадуючи своїх вчителів, першими згадують саме вчителів фізичної культури. А знаєте чому? Тому, що з ними ми проводили більше часу ніж з батьками і іншими вчителями. Це в спортзалах горить світло і лунають дитячі голоси до пізнього вечора. Для них вихідний – це рідкість. Це саме на вчителів фізичної культури або тренерів бажають походити більшість наших вихованців, особливо, хлопці. Саме в них діти із неповних сімей вбачають свого тата, до них ідуть за батьківською порадою.

Саме вчитель фізичної культури стає взірцем для молодших, та й не тільки учнів, завдяки тому, що цей вчитель пропагує здоровий спосіб життя, продовжує своє активне спортивне життя. Вони постійно тренуються, приймаючи участь у змаганнях різного рівня.

Перебуваючи у лавах Профспілки працівників освіти і науки України, найкращі вчителі – діючі спортсмени у складі команди Кам`янської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України приймають участь в обласній спартакіаді освітян Дніпропетровщини, стають переможцями та призерами з настільного тенісу, волейболу, шашок, шахів, туризму.

 

Завдяки активним постійним тренуванням вони демонстрували хорошу гру з футзалу (команда у складі: Хомчик С.Л. – СЗШ №29, Ненашев М.Ю. – СЗШ №19, Костевич С.А. і Проненко С.В. – СЗШ №31, Наумук І.А. – НВК №26, Телятник О.М. – НВК №13, Люсік Д.В. – СЗШ №10).

З шахів переможцем зональних змагань став тренер ДЮСШ №3 – Задорожній Д., з шашок тренери ДЮСШ №2 – Губарєв І. та Коротка О.

Чемпіонами області з тенісу стали вчитель фізичної культури СЗШ № 7 Стефанюк О.З. та СЗШ № 30 – Байдак Г.Г.

А вчитель СЗШ №22 – Стефанюк А.З та тренери ДЮСШ №2 і №3 із шашок батько і донька Губарєви , з футзалу вчителі СЗШ №21 Бабенко С.І. та Мартишов О.В. достатньо плідно працювали в складі суддівської команди.

Значні здобутки команди м. Кам`янське мали в обласній спартакіаді, яку проводив обласний комітет Профспілки.

Як переможців зональних змагань з волейболу обласна організація Профспілки делегувала, профінансувала поїздку кам`янських освітян до м. Києва для участі у всеукраїнських змаганнях.

8 – 10 листопада 2018 року команда кам`янчан виборола шосте місце серед 13 регіонів України у складі; тренерів ДЮСШ №2 – Борис Т. і Гальки Н., вчителів фізичної культури СЗШ №18 – Трофимчук В.М., СЗШ №4 – Оданець В.І., СЗШ №23 – Андрющенко Т.Г., СЗШ № 40 – Степанець С. та сторож – Селіванов Г.В., вчителя математики технічного ліцею – І.Тимченко.

Вітаємо всіх переможців та учасників і дякуємо за активну позицію у втіленні в життя здорового способу життя особистим прикладом.

Голова Кам`янської міської організації Профспілки,

член ЦК Профспілки Небосенко І.П.

 

vc_0111181541702557_vol_bol-69-of-131

vc_0211181541702621_vol_bol-54-of-131

vc_0311181541870819_vol_bol_2-117-of-208