Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

mu_0003183027 березня 2018 року в актовій залі Магдалинівського ЗСО І-ІІІ ступенів відбулося спільне засідання колегії відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Магдалинівської райдержадміністрації (далі – відділ освіти РДА) та VІІІ пленуму Магдалинівського районного комітету Профспілки працівників освіти і науки України (далі – РК Профспілки) на якому були підведені підсумки роботи щодо виконання положень діючої Угоди між відділом освіти, сім’ї, молоді та спорту Магдалинівської райдержадміністрації та Магдалинівським райкомом Профспілки працівників освіти і науки України на 2017-2020 роки за 2017 рік (далі – Угода) (реєстраційний номер 07 від 21.02.2017 року) по забезпеченню соціально-економічного розвитку та захисту прав й інтересів працівників освітньої галузі району.

Підписуючи Угоду в минулому році, своєрідну «конституцію» врегулювання трудових, соціально-економічних прав і інтересів працівників освіти району на новий термін, РК Профспілки та відділ освіти РДА поставили собі чергове завдання й надалі разом працювати задля підвищення іміджу професії педагогічного працівника та захисту прав та інтересів працівників галузі в цілому.

Заслухавши доповідь начальника відділу освіти РДА Коваля О.І. та співдоповідь голови РК Профспілки Руденка І.П., присутні відзначили, що основні зобов’язання, визначені в діючій Угоді, профспілковою стороною та відділом освіти РДА за звітний період виконуються. Члени РК Профспілки визначили позитивні аспекти виконання основних положень Угоди, завдяки співпраці відділу освіти РДА, РК Профспілки та органів місцевої влади, місцевого самоврядування, зокрема, щодо підвищення заробітної плати та вчасної її виплати, своєчасної виплати відпускних та оздоровчих, проведення індексації заробітної плати, забезпечення належних умов праці та навчання, виплата щорічної винагороди педпрацівникам за сумлінну працю та зразкове виконання обов'язків, преміювання працівників та надання матеріальної допомоги працівникам за підсумками року тощо.

Та все ж невиконаними залишаються ті пункти Угоди, які потребують додаткового фінансування і виходять за межі кошторисних призначень відділу освіти РДА, а саме:

- атестація робочих місць непедагогічних працівників ЗНЗ за шкідливими умовами праці;

- атестація навчальних кабінетів в ЗНЗ;

- відповідна норма статті 19 Закону України «Про охорону праці» щодо виділення з районного бюджету не менше 0,2 % від фонду заробітної плати для поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в закладах та установах освіти до цього часу так і залишається не реалізованою;

- не забезпечені відрахування в закладах та установах освіти на культурно-масову та оздоровчу роботу не менше 0,3 % фонду оплати праці.

Спільне засідання колегії відділу освіти РДА та VІІІ Пленум РК Профспілки (далі – спільне засідання) схвалив співпрацю РК Профспілки, відділу освіти РДА з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівниками установ і закладів освіти щодо створення сприятливих умов для забезпечення трудових, соціально-економічних прав й інтересів працівників освіти.

Голова Магдалинівського РК Профспілки працівників освіти і науки Руденко І.П. зазначив, що кризові явища в економіці, часті зміни в законодавстві, постійне реформування освіти та недофінансування галузі – це ті умови, в яких сьогодні працює Профспілка. Проте суть її діяльності незмінні – захист трудових та соціально-економічних прав та інтересів працівників освіти. «Міцність усіх організаційних ланок, соціальне партнерство, позитивний імідж, єдність дій, фінансова солідарність – найголовніші складові, на яких має бути зосереджена увага для посилення результативності роботи Профспілки», – підкреслив голова РК Профспілки.

В обговоренні доповіді взяли участь: Бабай Б.О., директор Поливанівського ЗСО І-ІІІ ст., Бойко В.В., голова профспілкового комітету первинної профспілкової організації Заплавського ЗСО І-ІІІ ст., член президії РК Профспілки, заступник голови РК Профспілки. Всіма учасниками спільного засідання було схвалено визнати роботу відділу освіти Магдалинівської РДА та Магдалинівського РКП по виконанню положень діючої Угоди між відділом освіти, сім’ї, молоді та спорту Магдалинівської райдержадміністрації та Магдалинівським райкомом Профспілки працівників освіти і науки України на 2017-2020 роки за 2017 рік «задовільною».

Учасники спільного засідання внесли зміни та доповнення до додатку № 7. «Положення про виплату щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків» діючої Угоди та виклали його зміст в новій редакції; доручили підписати зміни та доповнення до додатку діючої Угоди в новій редакції між соціальними партнерами даної Угоди; подали внесені зміни та доповнення до додатку діючої Угоди в новій редакції на повідомну реєстрацію до управління соціального захисту населення Магдалинівської РДА в установлені законодавством терміни; рекомендували внести зміни та доповнення до «Положення про виплату щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків», викладені в новій редакції, до колективних договорів навчальних закладів та установ району, обговорити та прийняти на загальних зборах трудових колективів, подати відповідні зміни та доповнення на повідомну реєстрацію до управління соціального захисту населення Магдалинівської РДА в установлені законодавством терміни.

Також було підтримано позицію ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, Дніпропетровського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України щодо проектів постанови Кабінету Міністрів України (далі – КМУ) «Про вдосконалення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» та схвалено відповідний лист-звернення до Міністерства освіти і науки України (далі – МОН) з приводу даних проектів постанови КМУ.

Крім цього, в форматі роботи самого VІІІ пленуму Магдалинівського РК Профспілки серед питань порядку денного були розглянуті такі питання:

- «Про внесення змін та затвердження персонального складу Магдалинівського РК Профспілки працівників освіти і науки України»;

- «Про внесення змін та затвердження складу постійно-діючих комісій Магдалинівського РК Профспілки працівників освіти і науки України»;

- «Про виконання профспілкового бюджету Магдалинівського районного комітету Профспілки працівників освіти і науки України за 2017 рік»;

- «Про бюджет Райкому Профспілки на 2018 рік».

З усіх цих питань VІІІ пленумом Магдалинівського РК Профспілки були прийняті одноголосно відповідні постанови. Члени РК Профспілки також були проінформовані щодо плану роботи РК Профспілки на 2018 рік на виконання свої Статутних зобов’язань.

 

І.Руденко,

голова РК Профспілки

працівників освіти і науки України

 

mu_010318SDC13623

mu_020318SDC13626

mu_030318SDC13630