Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

pisha3У 2017 році департаментом з гуманітарних  питань міської ради запроваджено рейтингову оцінку діяльності загальноосвітніх навчальних закладів міста. Одним із вагомих критеріїв даного рейтингу є оцінка стану підготовки освітянських закладів до нового навчального року. З метою дотримання принципів демократичності, гласності та об’єктивності оцінювання готовності до нового 2017-2018 навчального року відповідно до наказу департаменту з гуманітарних питань від 18.07.2017 р. № 237 «Про підготовку міста до роботи в 2017-2018 навчальному році», здійснено перевірку стану готовності ЗНЗ, ДНЗ та позашкільних закладів.

До складу комісії традиційно увійшла голова Кам’янської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України НЕБОСЕНКО І.П. Усього перевірено 105 навчальних закладів різних типів. Особлива увага членів комісії приділялась готовності навчальних приміщень та кабінетів, стану дворових територій, оформленню рекреацій та бібліотек, стану готовності до опалювального сезону, цілісності покрівель та підготовки спортивних залів та спортивних майданчиків, дотриманню санітарного режиму та техніки безпеки. Оглянуті їдальні, медичні кабінети, пральні  дошкільних закладів та інші об’єкти освітніх установ, без яких не можливе якісне їх функціонування й розвиток.

pisha4Перевірку переважна більшість закладів освіти пройшли на відмінно, освіта міста працює стабільно і злагоджено. Всі заклади визнані готовими до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період.

Виконання усіх заходів, пов’язаних з підготовкою до нового 2017-2018 навчального року, здійснено за рахунок коштів з державного, місцевого бюджетів, благодійної допомоги батьківської громадськості, підтримки депутатського корпусу та власної фандрайзенгової діяльності закладів освіти міста.

А ще за оновленням і поповненням у матеріально-технічній базі кожного закладу стоїть самовіддана праця педагогічних колективів, технічного та обслуговуючого персоналу, які відповідально виконують свою місію – робити заклад освіти другою домівкою: комфортною, безпечною, затишною, сучасною та конкурентоспроможною.

Першочергова увага керівників та колективів приділялася виконанню запланованих заходів та приписів теплопостачальних організацій, пожежної охорони, інспекції Держенергонагляду, Держпродспоживслужби. В усіх освітніх закладах міста здійснено ревізію елеваторних вузлів і ремонт запірної арматури, повірка манометрів, вибіркова промивка та прочистка батарей, стояків.

Проведено капітальний ремонт покрівель у школі №10, навчально-виховних комплексах №26, 36, дошкільних закладах №2, 29. Тривають роботи з капремонту покрівель в СЗШ №19, гімназії №11, ДНЗ №31. Виконано капремонт системи опалення в СЗШ №7, завершено роботи з ремонту системи опалення в ДНЗ №20, ДНЗ №40.

pisha5Відремонтовано систему водопостачання і водовідведення в СЗШ №10 та 40. Проведено роботи по заміні вікон на енергозберігаючі в ДНЗ №10, 35. Також у закладах проведено поточні ремонти: в СЗШ №44 та Будинку дитячої творчості виконано поточний ремонт покрівель, відремонтовано систему опалення в СЗШ №23, НВК №13, спортивні та актові зали в СЗШ №29, гімназії №39, ДНЗ №27, 29. У СЗШ №35 встановлено нову огорожу. Завершені роботи у власних котельнях шкіл №27, 28, 38, навчально-виховного комплексу «Гармонія». 477 дерев’яних вікон замінено на металопластикові (зокрема, за кошти Українського фонду соціальних інвестицій в СЗШ №42 замінено на енергозберігаючі 296 вікон та 5 дверей).

Під час ремонтів  роботи були направлені на виконання комплексних заходів щодо створення безпечних умов праці та навчання, які були передбачені колективними договорами.

В усіх закладах освіти проведено поточний та косметичний ремонт харчоблоків, класних кімнат, групових кімнат, коридорів, вестибюлів, виконуються заходи з пожежної безпеки.

pisha6Вперше у поточному році із 43 дошкільних закладів 23  були закриті в липні місяці для проведення капітальних і поточних ремонтів, діти відвідували садочки поруч. Такий експеримент був заздалегідь узгоджений з профспілкою. Завдяки злагодженій  інформаційній роботі освітян уникнуто скарг і незадоволень з боку батьків. Працівники ж закладів дошкільної освіти позитивно оцінили можливість всім працівникам відпочити з родинами саме влітку. Ремонт решти садочків заплановано на 2018р.

У поточному році з міського бюджету на виконання ремонтних робіт у закладах освіти міста передбачені кошти: на капітальні ремонти – 18 687 тис.грн. (минулого року ця сума становила 4 377 тис.грн.), на поточні ремонти – 2 168 тис.грн. (торік – 1482 тис.грн.).

За рахунок профспілкового бюджету  у 5 закладах створено кімнати психологічного розвантаження. Придбано три  профілакотора  Євмінова для  спілчан з проблемами хребта. Під контролем профспілки залишаються питання атестації робочих місць та забезпечення безкоштовним спецодягом працівників, які працюють на посадах, що знаходяться у переліку колективного договору для надання цих пільг.

pisha7 pisha8 pisha9

За результатами перевірки готовності закладу до роботи в новому навчальному році  департамент з гуманітарних питань КМР разом з профспілковою стороною вирішили питання матеріального заохочення керівників та встановлення їм персональних надбавок.

 

Інформацію надала голова Кам’янської  міської

організації ППОІНУ                         НЕБОСЕНКО І.П.