Шановні відвідувачі нашого Інтернет - сайту!

.....Вітаємо Вас і щиро дякуємо за виявлений інтерес до нашої організації. Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки є однією з найпотужніших у майже двохмільйонному профспілковому загалі освітян України.

.....Наш обласний комітет Профспілки опікується проблемами правового, соціально – економічного захисту членів профспілки, сприяє задоволенню їх духовних та культурних інтересів, організовує контроль за втіленням в галузі відповідних законів та законодавчих актів. Значна увага приділяється оздоровленню працівників, студентів, членів їх сімей.

.....Будемо раді, якщо інформація нашого сайту стане Вам у пригоді, допоможе вирішити назрілі питання. Закликаємо членів Профспілки до єдності та співпраці і запевняємо, що обласний комітет Профспілки завжди буде стояти на заваді порушень ваших прав і свобод.

Президія обкому Профспілки

Нове у фотоальбомі

Анонси

Вісті з профорганізацій

Профспілковий гімн

Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Контакти

Дніпропетровський обласний комітет Профспілки працівників освіти і науки України

49000, м. Дніпро,

просп. Д. Яворницького, 93

Тел./факс: (056) 744-58-55

E-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

Пошук

Друкe-mail

v_000616_xE99XY7YAZwСлавиться ними і комунальний заклад Ганнівський навчально-виховний комплекс «Середня загальноосвітня школа – дошкільний навчальний заклад» Верхньодніпровської районної ради Дніпропетровської області». Педагоги дбають про інтелектуальний, духовний та фізичний розвиток школярів, а профспілковий комітет – про зміцнення єдності первинної профспілкової організації, сприятливий мікроклімат у трудовому колективі, безпечні та комфортні умови праці спілчан, дотримання їх трудових прав, розвиток творчої лабораторії колег-педагогів та задоволення їх духовних запитів.

2015-2016 навчальний рік подарував колективу Ганнівського НВК багато приємних моментів: переможців Малої Академії Наук, ІІ і ІІІ етапів всеукраїнських олімпіад з навчальних дисциплін, мовно-літературних конкурсів ім. П. Яцика та Т.Шевченка, обласного конкурсу «Моє Придніпров’я», районних спортивних змагань. До перемог учнів спрямовували їх наставники, педагоги-майстри А.П.Єрченко, О.Г.Криворотенко, О.В.Остапко, В.М.Палій.

В тому, що наша школа багата талановитими педагогами, я вкотре пересвідчилась, беручи участь у підготовці та проведенні засідання чергової шкільної педагогічної ради. Відкрила засідання директор школи Т.І.Василюк змістовною промовою про роль учителя в сучасній освіті, зокрема, у період її реформування, про необхідність та методи здійснення компетентісного підходу до навчання, виховання та соціалізації школярів, як того вимагають завдання першого етапу роботи над обласним науково-методичним проектом «Освітні стратегії соціалізації особистості громадянського суспільства».

Продовженням обговорення винесених на педагогічну раду питань став соціально-педагогічний тренінг «Роль педагога у соціалізації дітей, що потребують особливої педагогічної уваги», який майстерно провела вчитель української мови та літератури, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, лауреат обласної педагогічної премії О.Г.Криворотенко.

Ольга Григорівна брала активну участь у проекті «Примирення в українському суспільстві: від енергії протесту до енергії творення», який виконано Консорціумом із удосконалення менеджмент-освіти в Україні, Інформаційно – дослідницьким центром «Інтеграція та розвиток», Конгресом національних громад в Україні за фінансової підтримки уряду Великої Британії.

Власний досвід роботи і здобуті на семінарі знання вона втілила в тренінгове заняття, яке не залишило байдужим нікого. Тренінг пройшов змістовно, цікаво, зрозуміло, а головне, - продуктивно. Знайомство учасників, вправа «Побачення» створили необхідний мікроклімат групової довіри, доброзичливу й продуктивну атмосферу, в якій кожен з учасників міг висловити власну думку, навіть ті, хто частіше прагнув промовчати. Лекція тренера теж була інтерактивною, з елементами евристичної бесіди.

Вправа «Крок» дала учасникам можливість глибше усвідомити, наскільки рівноправними почуваються у соціальному довкіллі діти в залежності від їх соціального та матеріального статусу, і це ще більше наблизило нас до розуміння душі кожної дитини, до якої б соціальної групи вона не належала, бо допомоги педагога однаковою мірою потребує кожен. А для цього, перш за все, треба добре знати, в яких умовах проживає дитина, які чинники впливають на її поведінку, характер, треба зрозуміти її психологічний стан, почуття, відчуття, проникнути в її внутрішній світ. І цьому навчала нас робота з афоризмами, хештегами, візуальними джерелами.

Побували учасники тренінгу й в умовній кав’ярні, де разом створювали портрет дитини певної соціальної групи, моделювали педагогічні дії щодо соціалізації цих дітей.

Ось так вчитель-майстер О.Г.Криворотенко поділилась з колегами своїми знаннями і вміннями. Це і про неї хтось із великих сказав: «Розкажи мені, і я забуду, покажи мені, і я запам’ятаю, дозволь мені спробувати, і я зрозумію». Такий висновок зробили учасники навчання.

Тренінг скінчився, та не скінчилась мудрість Педагога, кинута в благодатний ґрунт. Вона проросте на уроках, виховних годинах, батьківських зборах, відносинах між спілчанами у шкільному колективі. Вчительство збагатилось сучасними інтерактивними методиками, методами і прийомами. Але найбільшим досягненням було те, що Ольга Григорівна зуміла нас, таких різних, об’єднати спільною ідеєю, духом співпраці, творчості, вчила будувати мости, а не стіни і між нами, вчителями, і з дітьми, і з батьками та й із соціальним довкіллям також. І взагалі, за яку б справу не взялась Ольга Григорівна, завжди виконає її бездоганно, творчо, цікаво, сучасно. Скажу відверто: доки є такі Вчителі, доти житиме Школа.

Від імені всього педагогічного колективу щиро дякую Вам, шановна Ольго Григорівно, за Вашу невтомну творчу працю, за любов до своєї професії, за небайдужість до сьогодення школи. Здоров’я Вам на многії літа!

 

Людмила Шевченко,

голова профспілкового комітету,

учитель математики Ганнівського НВК «СЗШ-ДНЗ»

Верхньодніпровського району

v_010616_4qw37uK59e8

v_020616CkkvsCgO0wM

 

v_040616xE99XY7YAZw

v_050616xObHPUhGL9w